Remmen en Cilinders

De remmen en cilinders van uw heftruck zijn niet alleen belangrijk voor het functioneren ervan, maar zeker ook voor de veiligheid van uw intern transport.

Soorten remmen

Vloeistof remmen

Een vloeistofrem wordt ook wel een natte rem genoemd. Deze rem remt directer en is onderhoudsvrij. Het merk Linde werkt bijvoorbeeld alleen maar met natte remmen (dit komt door zij werken met een hydraustaat)

Mechanische remmen

Een mechanische rem wordt ook wel een droge rem genoemd. Deze rem bestaat uit een hoofdremcilinder, wielremcilinder en remschoenen.

Magneet remmen

De magneetrem werkt als volgt: door middel van elektriciteit wordt er een magneet spoel bekrachtigt die de rem tegen de motor drukt waardoor het voertuig tot stilstand komt.

Soorten cilinders

Enkelwerkende cilinders

Enkel werkende cilinders worden gebruikt voor het functioneren van de hefmast.

Dubbel werkende cilinders

Dubbelwerkende cilinder wordt onder andere toegepast als Stuurcilinder en neigcilinder.

Waarom een cilinder reviseren?

Deze vraag krijgen wij heel vaak. De voordelen kort en bondig op een rij:

  • Veel goedkoper dan een nieuwe cilinder
  • Onderdelen zijn vaak makkelijker te leveren dan een nieuwe cilinder
  • Beter voor het milieu
  • Kwalitatief even goed als een nieuwe cilinder

Remmen en/of cilinders kopen bij AP Heftrucks

Bij AP Heftrucks verkopen we zowel OEM-onderdelen als aftermarket onderdelen voor heftrucks, zoals remmen en cilinders. We hebben ruim 10.000 onderdelen op voorraad daarom kunnen we je in veel gevallen snel voorzien van remmen en cilinders voor jouw heftrucks. We leveren remmen en cilinders voor alle merken heftrucks, dus of u nu een BT, een Toyota, een TCM of een NYK hebt: we zorgen voor een snelle levering van uw remmen of cilinders.