Onderhoud Elektrische heftruck

Het onderhoud van elektrische heftrucks komt in veel gevallen neer op goed smeren. Niet alleen de lagers, maar ook de draaigedeeltes moeten regelmatig gesmeerd worden. Doe je dat niet, dan kan je op termijn voor vervelende verrassingen én hoge kosten komen te staan. Daarom kunnen we je bij AP Heftrucks adviseren over de beste smeermiddelen voor jouw elektrische heftruck. Daarnaast werken wij met ervaren monteurs die het onderhoud en de keuring van jouw heftruck kunnen uitvoeren.

Smeermiddelen

Wilt je je heftruck in topconditie houden? Dan is het van belang om goed te smeren. Niet alleen de lagers, maar ook de draaigedeeltes moeten regelmatig gesmeerd worden. Bij AP Heftrucks koop je de juiste smeermiddelen voor uw heftruck.

Accu

Bij elektrische heftrucks is de accu uiteraard een belangrijk onderdeel. Wist je dat je deze na lading regelmatig bij moet vullen met gedemineraliseerd water? Doet je dat niet, dan loopt u het risico op kortsluiting van de batterij, waardoor deze kapot gaat. Vervanging loopt in de meeste gevallen in de duizenden euro’s, terwijl een jerrycan gedemineraliseerd water slechts enkele euro’s kost. De rekensom is dus zo gemaakt. Bij dagelijks gebruik van de heftruck of palletwagen is tweewekelijks bijvullen al voldoende om kortsluiting te voorkomen.

Let op! Vul de accu met gedemineraliseerd water na het laden. Als je de accu eerst bijvult en dan gaat laden dan verdampt het water direct.