Mastdelen

Mastdelen zijn een belangrijk onderdeel van iedere heftruck. Wanneer daar onderdelen van kapot gaan, zoals hefmastkettingen, staat uw heftruck stil en kost het u tijd en geld. Bij AP Heftrucks kan je terecht voor mastrollen, kettingen, kettingankers, ketting geleide rollen en noem maar op. Alle onderdelen die nodig zijn voor een mastrevisie of het vervangen van een onderdeel kunnen worden geleverd door ons.

Typen masten

Duplex mast

Een Duplex mast is een tweedelige mast. De vorken en de duplex mast gaan tegelijk omhoog, hierdoor kan deze mast niet gebruikt worden in kleine ruimtes zoals een container.

Triplex mast

Een triplex mast is een 3 delige mast. Het voordeel van een 3-delige mast is dat deze een vrije heffing heeft. Een vrije heffing wil zeggen dat de vorken onafhankelijk van de mast omhooggaan. Hierdoor kan je de doorrijhoogte van een triplex mast beperken. Als er bijvoorbeeld lading is een container moeten worden gezet is dit alleen mogelijk met een triplexmast in verband met de doorrijhoogte.

Mastdelen en onderdelen voor masten kopen bij AP Heftrucks

Bij AP Heftruck hebben we mastdelen voor heftrucks van merken als YaleLindeBT en Komatsu.

Wil je een OEM-onderdeel, of liever een voordeliger aftermarket-onderdeel? De keuze is aan jou. Met ruim 10.000 heftruckonderdelen op voorraad is de kans groot dat jouw heftruck heel snel weer wordt ingezet in jouw intern transport. Neem contact met ons op en we helpen je zo snel mogelijk verder.