Onderhoud voor elektrische heftrucks

Het onderhoud van elektrische heftrucks komt in veel gevallen neer op goed smeren. Niet alleen de lagers, maar ook de draaigedeeltes moeten regelmatig gesmeerd worden. Doet u dat niet, dan kunt u op termijn voor vervelende verrassingen én hoge kosten komen te staan. Daarom kunnen we u bij AP Heftrucks adviseren over de beste smeermiddelen voor uw elektrische heftruck.

Accu

Bij elektrische heftrucks is de accu uiteraard een belangrijk onderdeel. Wist u dat u deze na lading regelmatig bij moet vullen met gedemineraliseerd water? Doet u dat niet, dan loopt u het risico op kortsluiting van de batterij, waardoor deze kapot gaat. Vervanging loopt in de meeste gevallen in de duizenden euro’s, terwijl een jerrycan gedemineraliseerd water slechts enkele euro’s kost. De rekensom is dus zo gemaakt. Bij dagelijks gebruik van de heftruck of palletwagen is tweewekelijks bijvullen al voldoende om kortsluiting te voorkomen.

Smeermiddelen

Wilt u uw heftruck in topconditie houden? Dan is het van belang om goed te smeren. Niet alleen de lagers, maar ook de draaigedeeltes moeten regelmatig gesmeerd worden. Bij AP Heftrucks koopt u de juiste smeermiddelen voor uw heftruck.

Weet u het onderdeelnummer niet? Geen dan het type- en serienummer van de heftruck door. Velden met een * zijn verplicht.